0634fc3c27751f2e7297bf2ac24c45dcb7a28d304https://www.lekkermakkelijk.nl

Feestelijke chocoladetaart

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Nagerecht - Feest - 12 personen - 15 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150ºC. Maak tweemaal de chocoladecake. Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier en vet de bodems en randen in met boter. Klop de boter romig met de mixer. Voeg een pak cakemix en 4 eieren in een keer toe en mix 1 minuut op lage stand tot een glad mengsel. Mix daarna op de hoogste stand 3 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over 1 springvorm. Maak nu de tweede cake zoals de eerste cake. Bak ze alle twee in het midden van de oven in 55 minuten gaar. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Maak nu de ganache om de taart mee te bestrijken. Hak de chocolade fijn en doe dit in een kom samen met de slagroom en boter. Laat au bain marie smelten. Haal de cakes uit de springvormen. Snijd elke cake in twee lagen. Nu heb je vier lagen cake. Je hebt voor deze taart maar drie lagen nodig. Roer de karamel los. Bestrijk twee lagen cake met karamel. Stapel ze op elkaar. Laat de ganache half stijf worden. Bestrijk de taart met een spatel rondom en bovenop dik met de ganache. Laat 2 uur opstijven op een koele plek. Zet de taart op een mooi taartplateau en bestuif hem met cacaopoeder. Smelt nu de melkchocolade. Schenk de gesmolten melkchocolade over de bovenkant van de taart. Versier de taart dan met blauwe bessen. Bestuif nogmaals met cacaopoeder.

Ingrediënten

  • 2 pakken chocolade cakemix
  • 2 x 200 gr boter
  • 2 x 4 eieren
  • 3 blikjes karamel
  • (zie recept no-bake taartjes)
  • 400 gr pure chocolade
  • 40 ml slagroom
  • 50 gr gezouten boter
  • 150 gr melkchocolade
  • Voor de garnering: 150 gr blauwe bessen, cacaopoeder Extra: 2 springvormen van
  • 18 cm, bakpapier

Receptnummer: 3417


Reageren


Meer smakelijke recepten

Chocoladetaart

Verwarm de oven op 175 graden. Smelt de boter met de chocolade in een pan op laag vuur. Goed roeren zodat het niet aanbrandt. Mix de eieren met de sui...

Chocoladetaart met stoofpeertjes

Doe de bloem, boter, zout, vanillesuiker en basterdsuiker in de mengkom van de keukenmachine en draai kort tot het een korrelig deeg is. Voeg dan de e...

Chocoladetulband

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm in. Smelt de boter op lag vuur in een steelpan. Meng de suiker, het bakmeel en de laag cacao in ee...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18