0b94c03e1a53ebd81017185551409d2b4201d5595https://www.lekkermakkelijk.nl

Bûche de Noël

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Nagerecht - Feest - 10 personen - 30 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175ºC. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met 100 gram suiker. Klop het eigeel romig met 50 gram suiker. Meng de bloem, maïzena en de cacaopoeder. Schep het eigeel luchtig door de eiwitten. Zeef nu het bloemmengsel erboven en schep luchtig door elkaar. Schenk het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het glad, het moet 2 cm dik zijn. Bak het in 20 minuten gaar. Haal het uit de oven en pak het deeg aan het bakpapier vast en leg het op een theedoek. Rol het meteen op met bakpapier en al. Laat helemaal afkoelen. Klop dan de mascarpone los met de slagroom oploskoffie en poedersuiker. Hak de pecannoten grof en schep door de mascarpone. Rol de afkoelde chocoladekoek weer uit en bestrijk hem met de mokkacrème. Laat rondom 4 cm van de randen vrij. Rol de koek weer voorzichtig op. Wikkel hem strak in bakpapier en draai de uiteindes dicht. Laat 2 uur in de koelkast opstijven. Leg hem op een mooie schaal. Hak de chocolade fijn en doe over in een glazen kom, samen met de boter en slagroom. Laat smelten boven op een pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade 5 minuten afkoelen en schenk over de opgerolde koek. Schep steeds met een lepel de gesmolten chocolade die van de opgerolde koek af druipt weer in lijntjes in de breedte over de koek. Zo ontstaat er een structuur van een boomstam. Versier met chocolade hulstblaadjes en cranberry’s.

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 150 gr suiker
  • 125 gr bloem
  • 3 el maïzena
  • 4 el cacaopoeder
  • 400 gr mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 2 sticks mokka oploskoffie
  • 4 el poedersuiker
  • 150 gr pecan noten
  • 400 gr pure chocolade
  • 50 gr roomboter
  • 40 ml slagroom

Receptnummer: 3430


Reageren


Meer smakelijke recepten

Chocoladeflikken met noten, tijm en granaatappel

Hak de chocolade in stukjes en doe het samen met de boter in een glazen kom. Hang de kom in een pannetje met kokend water. Het water mag de kom niet r...

Chocoladeparels met kaneel

Hak de chocolade fijn. Breng de slagroom en boter aan de kook. Haal dan de pan van het vuur en voeg de fijngehakte chocolade toe. Roer tot de chocolad...

Chocoladetaart met stoofpeertjes

Doe de bloem, boter, zout, vanillesuiker en basterdsuiker in de mengkom van de keukenmachine en draai kort tot het een korrelig deeg is. Voeg dan de e...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18