00e26d6f2ec65d406afcd9267ccf4d3eda8a36ee3https://www.lekkermakkelijk.nl

Chocoladeparels met kaneel

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Nagerecht - Feest

Bereiding

Hak de chocolade fijn. Breng de slagroom en boter aan de kook. Haal dan de pan van het vuur en voeg de fijngehakte chocolade toe. Roer tot de chocolade gesmolten is. Dek af met vershoudfolie en laat 3 uur opstijven in de koelkast. Draai kleine balletjes van de chocolade. Was je handen goed koud af als de chocolade aan de handen blijft kleven. Doe alle toppings in afzonderlijke bakjes en dip ze daarin. Leg ze op een vel bakpapier en laat ze 15 minuten rusten. Verpak ze in een mooi doosje of schaaltje tussen vloeipapier of bakpapier.

Ingrediƫnten

  • 180 gr pure chocolade
  • 125 ml slagroom
  • 40 gr boter
  • 2 tl kaneel
  • Fijngehakte pistachenootjes, poedersuiker, kaneelpoeder, maanzaad, cacaopoeder, geraspte kokos met een paar druppels bietensap zodat het mooi roze word.

Receptnummer: 2773


Reageren


Meer smakelijke recepten

Chocolade druiven met blauwe kaas en een glaasje port

Was de druiven en laat ze 30 minuten in een vergiet drogen. Dep ze daarna goed droog. Hak de chocolade fijn. Neem een kom die op de rand van een pan g...

Kokos-abrikozen plaatkoek met chocolade

Knip de abrikozen in vieren. Schenk het sinaasappelsap in een koekenpan en breng aan de kook. Voeg de stukjes abrikoos, de kaneel, vanille en een mesp...

Sinaasappeljam met rozemarijn

Boen de sinaasappels schoon en doe ze in een klein pannetje waar ze net inpassen. Voeg de kaneelstokjes toe. Doe er water bij tot ze onder staan. Bren...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18