07074479e7897fd4498115819b9d8fa18977f282bhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Aardbeien, amandelen en sinaasappelsiroop op cakedeeg

Nagerecht - Lente - 8 personen - 20 minuten

Bereiding

Kook op een halfhoog vuur de sinaasappelsap, honing en rozemarijntakjes in tot een siroop en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet het bakblik in met boter en bekleed met bakpapier. Vet het bakpapier ook in. Maak het cakebeslag. Klop de boter met de suiker romig. Voeg de vanillesuiker, kardemompoeder, kaneelpoeder en een mespunt zeezout toe. Mix nu een voor een de eieren door het botermengsel. Spatel dan met een lepel in delen het zelfrijzend bakmeel erdoor met de crème fraîche. Schep het beslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad. Duw 12 aardbeien in het beslag. Bak de plaatcake in 45 minuten gaar. Laat de taart afkoelen. Bestrijk de taart met de Griekse yoghurt. Snijd de rest van de aardbeien doormidden en verdeel over de taart. Drizzel de sinaasappel rozemarijn siroop erover en garneer met de witte chocolade eitjes.

Ingrediënten

  • 300 ml sinaasappelsap
  • 2 takjes rozemarijn
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 300 gr zachte boter
  • 250 gr fijn tafelsuiker
  • 6 eieren
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • mespunt zeezout
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 500 gr aardbeien
  • 12 witte chocolade eitjes

Receptnummer: 3553


Reageren


Meer smakelijke recepten

Aardbeien spinazie salade

Spinazie wassen en over vier borden verdelen. 400 g Aardbeien wassen en in partjes snijden. Rocquefort kaasje in stukjes snijden. Beiden over de borde...

Aardbeien yoghurtijs

Houd 12 aardbeien apart voor de garnering en pureer de aardbeien in de keukenmachine. Doe voor de saus de helft van de aardbeienpuree, het citroensap,...

Citroencake

Verwarm de oven voor op 160ºC. Meng de gezeefde bloem met de bakpoeder. Mix de zachte boter met de basterdsuiker en citroenrasp romig. Voeg dan de ei...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18