0e7718679685a11e80fc3affe75436cbaa365d0e2https://www.lekkermakkelijk.nl

Crêpe de fraise et chocolat

Nagerecht - Zomer - 4 personen - 15 minuten

Bereiding

Breng de melk aan de kook. Meng de bloem, suiker en zout. Voeg er één voor één de eieren aan toe en klop alles tot een gladde massa. Giet al kloppend heel langzaam de melk toe. Klop alles tot een gladde massa, zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Je kunt dit met de mixer doen. Laat het beslag nu minstens 2 uur rusten. Er ontstaat dan een licht gistingsproces. Maak een koekenpan zeer heet. Voeg nu de rum toe aan het deeg en roer het nog even door. Doe weinig beslag in de pan want een crêpe moet licht en dun zijn. Bak hem aan beide zijden goudbruin. Serveer met aardbeien, warme chocolade en poedersuiker.

Ingrediënten

  • 400 g bloem
  • 5 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 glas rum
  • 6 dl melk
  • 100 g suiker
  • zout
  • boter
  • 250 g aardbeien
  • 100 g pure chocolade
  • poedersuiker

Receptnummer: 369


Reageren


Meer smakelijke recepten

Aardbeien yoghurtijs

Houd 12 aardbeien apart voor de garnering en pureer de aardbeien in de keukenmachine. Doe voor de saus de helft van de aardbeienpuree, het citroensap,...

Amandel-bosbessen- pannenkoekjes

Doe alle ingrediënten voor het beslag in een grote kom of pan en pureer alles luchtig met de staafmixer (handmatig kan natuurlijk ook, maar ik doe er...

Muffins met chocolade en framboos

Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrische oven). Plaats de muffinvormpjes in het bakblik. Meng de Blue Band Vloeibaar in een grote kom met de suik...

Rabarber met aardbeien en pannenkoekjes

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de rabarber in stukken van 5 cm en meng deze met de suiker in een ovenschaal. Plaats de schaal in het midden va...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18