0a4e185cdecbb6eccb788b2ba036c9fd25181c066https://www.lekkermakkelijk.nl

Pannenkoeken met ham, kaas en aardappel

Lunchgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Stap 1 Schil de aardappelen en snijd ze door de helft. Kook ze in 20 minuten gaar. Laat ze uitlekken en afkoelen in een vergiet en snijd in stuken. Snipper de ui fijn. Schil de peer en snijd in blokjes. Bak de spekjes knapperig en schep ze uit de pan. Voeg de boter toe en bak de aardappelen knapperig. Bak halverwege de blokjes peer mee. Schep de aardappelen uit de pan en meng ze met de spekreepjes. Stap 2 Meng de sla met de olijfolie en azijn. Smelt in een panenkoekenpan een flinke klont boter en schep er een soeplepel beslag in. Leg direct 1 plak kaas in het beslag en daarop 2 plakken ham. Bak zo 4 pannenkoeken goudgeel. Stap 3 Schep ze op borden. Verdeel over de helft van de pannenkoeken wat gebakken aardappeltjes met spekreepjes, een pluk sla, wat walnootjes en vouw ze dubbel. Lekker met curry ketchup.

Ingrediƫnten

  • 1x basisrecept beslag pannenkoeken en roomboter om ze in te bakken
  • 8 plakken achterham
  • 4 plakken belegen kaas
  • 4 vastkokende aardappeltjes of een restje van de vorige dag
  • 1 ui
  • 50 gr boter
  • 50 gr spekreepjes
  • 1 peer
  • 50 gr walnoten
  • 75 gr gemengde sla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • curry ketchup

Receptnummer: 3718


Reageren


Meer smakelijke recepten

Amandel-bosbessen- pannenkoekjes

Doe alle ingrediƫnten voor het beslag in een grote kom of pan en pureer alles luchtig met de staafmixer (handmatig kan natuurlijk ook, maar ik doe er...

Appelpannenkoek

Stap 1 Bereid het pannenkoekenbeslag volgens basisrecept. Pluk de blaadjes van 6 takjes tijm en roer ze door het beslag. Snijd de brie in plakjes. Haa...

Chocoladeflikken met noten, tijm en granaatappel

Hak de chocolade in stukjes en doe het samen met de boter in een glazen kom. Hang de kom in een pannetje met kokend water. Het water mag de kom niet r...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18