0870dbd21010adae4d6e876f0d85e802e1f3c9a7chttps://www.lekkermakkelijk.nl

Kedgeree

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Herfst - 6 personen - 50 minuten

Bereiding

Stap 1: schil de aardappels, knolselderij, pompoen en winterwortel met een dunschiller. Snijd de groenten in kleine stukjes of blokjes. Snijd de maïskolven met een scherp mes in stukken. Bak de groenten, behalve de stukken maïs, aan in 4 eetlepels boter. Voeg de helft van de kerriepoeder toe en de helft van het komijnzaad. Bak even mee. Blus af met de visbouillon en 1 blik kokosmelk. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Stap 2: maak ondertussen de makreel schoon, haal het visvlees van de graat en verdeel in stukjes. Snijd de uien in partjes. Neem de peper, snijd er een stuk vanaf, rol dat tussen de handen heen weer en schud de hete zaadjes eruit. Snijd de peper dan in stukjes. Roerbak de uien en rode peper in 2 eetlepels boter 3 minuten en voeg dan de rest van de kerrie en komijn toe en ook de geraspte gember en knoflook. Schep de makreel erdoor. Schep alles door de kokos groenten en voeg het laatste blik kokosmelk toe. Laat nog 10 minuten zachtjes stoven. Bestrooi met koriander. Serveer met de rijst in diepe kommen.

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappels
  • 1 knolselderij
  • ½ pompoen
  • 3 winterwortels
  • 2 maïskolven
  • 6 el boter
  • 2 rode uien
  • 1 rode peper
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el geraspte gember
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 12 liter visbouillon
  • 2 blikken kokosmelk
  • 1 gerookte makreel
  • 300 gr gekookte rijst

Receptnummer: 3732


Reageren


Meer smakelijke recepten

Aardappelsoep met uien, kool, champignons en stokbrood.

Bak de aardappelen 5 minuten aan in de helft van de boter. Voeg de soepgroenten en de bouillon toe. Laat 30 minuten koken. Fruit in de rest van de bot...

Aardperensoep met gember, groene kool en walnootjes

Schil de aardperen en de knolselderij en snijd in stukken. Neem een grote braadpan. Snipper de ui en fruit die samen met de fijngehakte gember en komi...

Aspergesoep

Was de asperges, snijd de onderkant eraf en schil ze rondom met een dunschiller tot aan het kopje. Vul een grote soeppan of aspergepan met 1,5 liter w...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18