09515aaf608a81841fbed941483cd4c27c10a9b43https://www.lekkermakkelijk.nl

Perenmoes met gember en kaneel

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Nagerecht - Herfst - 4 personen - 15 minuten

Bereiding

Schil de peren, schep het klokhuis eruit en snijd de peren in stukjes. Verwarm de boter in een braadpan en roerbak de stukjes peer samen met de gember gedurende 4 minuten. Blus af met het sinaasappelsap. Voeg de sinaasappelschil toe, de gembersiroop en 150 ml water. Breng aan de kook. Zet het vuur meteen zachter en laat 15 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Schep het om de 5 minuten om. Haal de sinaasappelschil eruit en prak de peren wat fijner met een vork. Schep in een pot en laat afkoelen op kamertemperatuur. Zet daarna in de koelkast. Lekker bij een gebakken karbonaadje met frieten en spruitjes. Als toetje lekker met een bolletje vanilleijs.

Ingrediënten

  • 1 kg peren
  • 30 gr gezouten boter
  • 2 el verse gehakte gember
  • 2 tl kaneelpoeder
  • sap van 1 sinaasappel
  • en een groot stuk
  • sinaasappelschil
  • 4 el gembersiroop

Receptnummer: 3767


Reageren


Meer smakelijke recepten

Aardappeltaartjes

Schil de aardappels en kook ze 10 minuten voor. Laat ze uitlekken, afkoelen en snijd ze in plakken. Verwarm de oven voor op 210ºC. Vet de vormpjes in...

Amandel-bosbessen- pannenkoekjes

Doe alle ingrediënten voor het beslag in een grote kom of pan en pureer alles luchtig met de staafmixer (handmatig kan natuurlijk ook, maar ik doe er...

Appelpannenkoek

Stap 1 Bereid het pannenkoekenbeslag volgens basisrecept. Pluk de blaadjes van 6 takjes tijm en roer ze door het beslag. Snijd de brie in plakjes. Haa...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18