0d1e47b42dc52b87c0062d239f74473467617103ahttps://www.lekkermakkelijk.nl

Kogelbiefstuk met cranberrypaté,rodekool,paddenstoelen stoofpeertjes

Hoofdgerecht - Feest - 2 personen - 35 minuten

Bereiding

stap 1: Laat de kogelbiefstuk op kamer temperatuur komen. Verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes bladerdeeg 5 minuten ontdooien. stap 2: Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smelt twee eetlepels boter en kwast de plakjes aardappel aan beiden zijden in met de gesmolten boter. Steek uit elk plakje bladerdeeg een grote ster. Leg ze op de bakplaat bij de plakjes aardappel. Klop de eidooier los en kwast beiden sterren in met de eidooier. Prik nu met een vork allemaal gaatjes in het deeg. Schuif de bakplaat in de oven en bak alles in 25 minuten goudbruin. stap 3: Haal de bladerdeeg sterren na 12 minuten uit de oven. Schep de aardappelplakjes even om en laat ze 13 minuten verder bakken. stap 4: Snijd ondertussen de rode kool in dunne reepjes en de sjalotten in ringen. Verwarm 2 eetlepels boter in een wok. Roerbak de rodekool met de sjalotten 4 minuten op halfhoog vuur. Voeg de kaneelpoeder, cranberrycompote en port toe. Kruid af met flink wat zeezout en peper. Roerbak nog 2 minuten en laat dan 5 minuten zachtjes verder stoven. stap 5: Bak de biefstuk in de rest van de boter aan elke zijde 2 minuten. Kruid ze af met zout en peper. Schep de biefstuk uit de pan en wikkel ze in alIuminiumfolie. Roerbak in het braadvet van de biefstuk de grofgesneden paddenstoelen gedurende 4 minuten. stap 6: Het feest kan beginnen, pak je twee mooiste borden. Schep de gestoofde rode kool in het midden van de borden. Leg de biefstuk erop. Verdeel de paté in twee stukken en leg die op de biefstuk. Schep de aardappelplakjes uit de oven erbij. Zo ook de stoofpeertjes en de gebakken paddenstoelen. Garneer af met de tijmblaadjes en bladerdeeg ster, serveer direct. Lekker met een volle rode wijn.

Ingrediënten

  • 2 kogelbiefstuk of ossenhaas
  • 2 middelgrote aardappels vastkokend
  • 50 gr boter
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • 14 rode kool
  • 2 sjalotjes
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 75 gr cranberry
  • 2 el cranberrycompote
  • 4 el port
  • 100 gr gemengde paddenstoelen
  • 4 huisgemaakte stoofpeertjes [zie recept hieronder]
  • 2 tl verse tijmblaadjes
  • stuk peperpaté van 60 gr
  • Extra: 1 groot stervormig uitsteekvormpje van 5 cm, bakpapier

Receptnummer: 3812


Reageren


Meer smakelijke recepten

Biefstukje van de grill

Sla verdelen over vier borden en besprenkelen met azijn. Tomaatjes in partjes snijden en ui in ringen. Verdeel deze over de salade. Grill voorverwarme...

Biefstuk met warme salade

Rooster de pijnboompitten in een droge pan totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. D...

Biefstuk met witlof, pruimen en rozemarijn

Rooster de hazelnoten goudbruin met een eetlepel boter. Bestrooi ze daarna met wat versgemalen zeezout en peper. Hak de hazelnoten grof en houd ze apa...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18