088d00b6290aec4105306756b713ac75f70d37003https://www.lekkermakkelijk.nl

Tulband met gekonfijte sinaasappel, abrikozen en chocolade

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Nagerecht - Feest

Bereiding

Stap 1: Verwarm de oven op 175ºC en vet de tulband in met boter. Meng de bloem met de bakpoeder. Stap 2: Mix de boter romig met de mixer. Voeg dan de suiker, vanillesuiker, de eidooiers en een mespunt zout toe en mix tot een romige crème. Schep nu met een grote metalen lepel in 4 gedeeltes het bloemmengsel erdoor. Doe er steeds wat slagroom bij. Meng tot de bloem door de boter is opgenomen. Voeg dan weer bloem en slagroom toe. Stap 3: Mix nu met een mixer de eiwitten stijf met een mespuntje zout. Eerst op de middelste stand, daarna op de hoogste stand. Schep de eiwitten voorzichtig door het beslag, eerst de helft en daarna de rest. Schep het beslag in de tulbandvorm. Tik de vorm met de bodem tweemaal krachtig op het aanrecht. Zet de tulband op het rooster onder de middelste regel in de oven. Bak hem in circa 60 à 70 minuten gaar. Stap 4: Haal de tulband uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Leg er een bord op, keer hem om en verwijder de vorm. Laat hem verder afkoelen. Stap 5: Maak de gekonfijte sinaasappel. Boen de sinaasappel goed schoon. Snijd er dunne plakken van. Breng het sinaasappelsap aan de kook. Voeg al roerend de honing, vanillesuiker en kaneel toe. Voeg de plakken sinaasappel toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg na 10 minuten de abrikozen toe en laat ze 5 minuten meekoken. Schep dan de sinaasappel en abrikozen uit de pan en kook het sinaasappelsap in tot een dikke siroop. Voeg de sinaasappel en abrikozen weer toe en laat ze in de siroop afkoelen. Stap 6: Hak de chocolade fijn. Breng een pan met water aan de kook. Neem een glazen kom die in de pan past. Schep eerst de boter in de kom en doe hierop de gehakte chocolade. Strooi er de sinaasappelrasp over. Plaats de kom in de pan met water en laat de chocolade smelten. Stap 7: Zet de tulband op een mooie schaal. Laat de chocolade 3 minuten afkoelen en schep het dan met een lepel over de bovenkant van de tulband. Halveer de helft van de plakken sinaasappel. Garneer hiermee de bovenkant van de tulband. Leg er wat abrikozen en geroosterde amandelen tussen. Leg de rest van de gekonfijte sinaasappel, abrikozen en amandelen om de tulband heen. Het feestje is compleet. Geniet ervan.

Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 5 eieren, de eidooiers en eiwitten gesplitst
  • 225 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 gr boter op kamertemperatuur
  • rasp van een schoongeboende sinaasappel, alleen het oranje gedeelte
  • mespunt zout
  • 18 slagroom
  • Extra: Tulbandvorm
  • Voor het chocoladeglazuur:
  • 300 gr pure chocolade, 1 el boter, 1 el fijne sinaasappelrasp,
  • 100 gr bruine amandelen
  • Voor de gekonfijte sinaasappel:
  • 2 handsinaasappels, 250 ml versgeperst sinaasappelsap, 200 ml honing, 2 zakjes vanillesuiker en 2 kaneelstokjes.

Receptnummer: 3833


Reageren


Meer smakelijke recepten

Chocoladetulband

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm in. Smelt de boter op lag vuur in een steelpan. Meng de suiker, het bakmeel en de laag cacao in ee...

Tulband met anijs en gevuld met speculoos pasta

Stap 1: Verwarm de oven voor op 160ºC. Meng de bloem met de anijs, bakpoeder en de kaneelpoeder. Stap 2: Doe de suiker in een grote kom en voeg de bo...

Tulband met spinazie, citroen en advocaat frosting

Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 170ºC. Pureer de spinazieblaadjes met de vanillesuiker en eieren in de keukenmachine romig. Mix de boter sam...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18