0427af78a64d7666f753810236c36309a19c9a378https://www.lekkermakkelijk.nl

Kerstkoekjes met in smaken, kardemom, gember citroen, vanille en kaneel

Hapje - Feest

Bereiding

Stap 1: Verwarm de oven op 200ºC. Meng de bloem met het mespunt zout en bakpoeder. Mix de boter en suiker gedurende 6 minuten tot een crème. Voeg een voor een de eieren toe en mix tot het ei is opgenomen door de boter. Mix dan het volgende ei erdoor. Voeg nu de gezeefde bloem met een lepel er in gedeeltes door. Kneed dan snel verder met de hand tot een soepel deeg. Stap 2: Deel het deeg in vieren en voeg de smaakmakers toe. Kneed in een stuk deeg de kardemompoeder erdoor. In een ander stuk deeg de gemberpoeder en citroenrasp. In het derde stuk deeg het merg van 1 vanillestokje en in het laatste stuk deeg de kaneelpoeder. Verpak ze apart in bakpapier en laat ze 1 uur op smaak komen. Stap 3: Haal het deeg uit de koelkast. Bestrooi een plank met bloem en rol hier een deel deeg uit. Steek er kerstfiguurtjes uit met de koekvormpjes en leg ze voorzichtig met een paletmes op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe dit ook met de rest van de het deeg. Stap 4: Bak de koekjes in het midden van de oven in circa 10 minuten goudgeel. Neem de bakplaat uit de oven en leg de kerstkoekjes op een rooster om af te koelen en krokant te blijven. Bestrooi de kerstkoekjes door een fijn zeefje met poedersuiker.

Ingrediënten

  • 250 gr roomboter
  • 350 gr kristalsuiker
  • 350 gr patentbloem
  • 2 losgeklopte eieren
  • 2 tl kardemom poeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl citroenrasp
  • 2 vanillestokje
  • 2 tl kaneelpoeder
  • Verschillende soorten koek uitsteekvormpjes in verschillende formaten, bakpapier

Receptnummer: 3836


Reageren


Meer smakelijke recepten

Boter kardemom koekjes met witte chocolade en fondant

Stap 1: De bloem met de poedersuiker, een mespunt zout en de kardemompoeder goed mengen in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg hierin het ...

Kerstkoekjes

Doe de boter, poedersuiker, bloem, zout, de specerijen en het citroenrasp in de kom van de keukenmachine. Laat draaien tot grove kruimels. Voeg het ei...

Tulband met anijs en gevuld met speculoos pasta

Stap 1: Verwarm de oven voor op 160ºC. Meng de bloem met de anijs, bakpoeder en de kaneelpoeder. Stap 2: Doe de suiker in een grote kom en voeg de bo...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18