014b0ef46b44d7a9f0f0d39b5e2ee2e858ff8642ahttps://www.lekkermakkelijk.nl

Spaanse rijstschotel met kip en mosselen en garnalen

Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 60 minuten

Bereiding

Water koken voor het aanmaken van de kippenbouillon. Kipfilet en salami in stukjes snijden. Ui snipperen en paprika in blokjes snijden. Salami op laag vuur uitbakken. Kipfilet erdoor scheppen en in 5 minuten lichtbruin bakken. Ui en tomatenblokjes toevoegen en 2 minuten meebakken. Paprikapoeder erover strooien en 250 ml bouillon erbij schenken. Paprika, doperwten en rijst door kipmengsel roeren. Rest van bouillon erbij schenken en rijst in open pan in nog 15-20 minuten zachtjes gaar laten worden. Regelmatig roeren en vocht laten verdampen. Mosselen en garnalen door rijstschotel scheppen en 2-3 minuten meebakken. Peterselie erover strooien en serveren.

Ingrediƫnten

  • 200 g kipfilet
  • 200 g salami
  • 1 ui
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 750 ml kippenbouillon (van 2 tabletten)
  • 1 grote rode paprika
  • 250 g doperwten
  • 400 g snelkookrijst
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 200 g verse of gebakken mosselen

Receptnummer: 388


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18