02387a7bf049b9619c7e5f494e3c58646b80bc940https://www.lekkermakkelijk.nl

Gevulde eitjes voor de paasborrel

Hapje - Lente - 8 personen - 20 minuten

Bereiding

- Voor gevulde eitjes met wasabi en sesamzaad: Kook de eieren in 10 minuten hard en pel ze onder koud stromend water. Halveer de eieren en wip de eidooier eruit en doe ze in een fijnmazige zeef. Druk nu met een lepel de eidooiers fijn door de zeef. Meng het dooierkruim met de mayonaise en wasabipasta. Bestrijk de eiwit helften met olijfolie en druk ze door het sesamzaad. Schep het eidooier mengsel in een spuitzakje en spuit een mooie toef in de eiwit helften. Meng de garnalen met de sojasaus en leg op elk half eitje een. - Voor gevulde eitjes met kerrie en ham: Kook de eieren in 10 minuten hard en pel ze onder koud stromend water. Halveer de eieren en wip de eidooier eruit. Doe deze in een fijnmazige zeef. Druk nu met een lepel de eidooiers fijn door de zeef. Meng de mayonaise en de kerriepoeder erdoor en breng op smaak met versgemalen zeezout. Schep het eidooier mengsel in een spuitzakje en spuit een mooi toef in de eiwit helften. Snijd de ham in 4 dunne repen en winkel om elk gevuld ei een reep ham. Garneer met tuinkers. - Voor gevulde eitjes met garnalen tartaar: Kook de eieren in 10 minuten hard. Pel ze onder koud stromend water en halveer ze. Wip de eidooiers eruit en hak ze grof. Laat de boter smelten tot het goudbruin is. Neem van het vuur en voeg de Hollandse garnaaltjes toe. Voeg de dille en de gehakte eidooiers erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat het eidooiermengsel 10 minuten in de koelkast opstijven. Vul daarna de eiwit helften met de garnalen tartaar. Leg in elke slablaadje een half eitje.

Ingrediƫnten

  • - Voor gevulde eitjes met wasabi en sesamzaad:
  • 4 scharreleieren
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl wasabi pasta
  • 3 el sesamzaad
  • 8 cocktailgarnalen, 1 el sojasaus
  • - Voor gevulde eitjes met kerrie en ham:
  • 4 scharreleieren
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 plakken ham
  • 2 el tuinkers
  • - Voor gevulde eitjes met garnalen tartaar:
  • 4 scharreleieren
  • 2 el boter
  • 50 gr Hollandse garnaaltjes
  • 1 el fijngehakte dille
  • 8 kleine blaadjes kropsla

Receptnummer: 3982


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18