0297ab7fda440669ccec2b58e1c6552def9be2379https://www.lekkermakkelijk.nl

Spinaziesoep met spek

Voorgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Speklappen in reepjes snijden en in 5 minuten knapperig bakken. Bouillon en wijn in een hoge pan schenken en aan de kook brengen. Spinazieblokjes door de bouillon roeren. Knoflook uitpersen en toevoegen en dan nog 5 minuten zacht koken. Crème fraîche in de soep laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. Spinaziesoep in vier diepe borden scheppen en spekreepjes verdelen. Lekker met een stukje stokbrood uit de oven.

Ingrediënten

  • 250 g speklappen
  • 225 g gesneden bladspinazie uit de diepvries
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • 250 ml droge witte wijn
  • 125 ml crème fraîche

Receptnummer: 403


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18