026d7bdf675c4dd15747db734c496d1fac18e7430https://www.lekkermakkelijk.nl

Tonijnsalade zonder tonijn

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Voorgerecht - Lente - 4 personen - 5 minuten

Bereiding

Pureer de kikkererwten samen met de nori. Laat de artisjokharten uitlekken; spoel ze onder de koude kraan even af als ze op azijn zijn gezet. Pulseer in de keukenmachine een paar keer, zodat je een soort grove vlokken krijgt. Je kunt met een vork hetzelfde resultaat krijgen, maar dat duurt iets langer. Roer de massa door de kikkererwtenpuree. Snijd de bosui in heel dunne ringetjes en daarna in stukjes, snijd de bleekselderij in heel kleine blokjes (zoals je een ui snippert) en roer samen met de sojasaus en edelgistvlokken goed door de artisjok-kikkererwtenmassa. Proef en voeg eventueel nog wat azijn, citroensap of sojasaus toe.

Ingrediƫnten

  • 1/2 blikje kikkererwten (zonder vocht)
  • 1 velletje nori (gebruik je normaal voor sushi)
  • 1 blikje artisjokharten (liefst op water)
  • 1/2 bosuitje
  • 1/2 stengel bleekselderij
  • 1 dessertlepel sojasaus
  • 1 el edelgistvlokken
  • paar druppels azijn of citroensap (optioneel)

Receptnummer: 463


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18