04db5a0fc3dc703befe9bf4215a0bc3e7f880da05https://www.lekkermakkelijk.nl

Pompoen met couscous

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 220 graden. Schil van pompoen schoonboenen. Pompoen halveren, zaden verwijderen en helften in stukjes snijden (niet schillen). Pompoen met 4 eetlepels olie in ingevette braadslee mengen met peper en zout en 20 minuten in de oven roosteren. Halverwege omscheppen. Kwark in kom scheppen, knoflook erboven uitpersen en met zout en peper op smaak brengen. Abrikoos wellen en in stukjes snijden. Couscous bereiden volgens de instructie op de verpakking. Meng de stukjes abrikoos door de couscous. Pompoen en couscous verdelen over 4 borden en flinke lepel van de kwark toevoegen.

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 6 el olijfolie
  • 300 g magere kwark
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g couscous
  • 1 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 250 g gedroogde abrikoos

Receptnummer: 489


Reageren


Meer smakelijke recepten

Pompoensoep

Was de pompoen, halveer deze en haal de pitjes en zaadlijsten eruit. Snijd hierna in grote stukken en doe ik grote kom. Meng hier de teen geplette kno...

Pompoensoep met maïs

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pompoen in grote stukken en verdeel ze over bakpapier op een bakplaat, sprenkel er 1,5 el van de olie over en...

Warme wintersalade met gegrilde groenten

Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg alle groenten in een ruime ovenschaal. Schenk de helft van de olie erover en bestrooi met peper en zout, en event...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18