02269031838f40040e55e4c1e053a4848a429a5f9https://www.lekkermakkelijk.nl

Italiaans vleesplankje

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Voorgerecht - Feest - 6 personen - 30 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Halveer de sinaasappels, snijd de partjes los met een grapefruitmesje maar laat ze zitten in hun schil. Zet ze in een grote ovenschaal. Bestrijk elke helft met 1 eetlepel olijfolie en maal er wat zeezout en peper over. Steek in het midden een pluk rozemarijn. Leg de tomaatjes ook in de ovenschotel en kwast in met olijfolie. Pel de gamba’s en wikkel elk in een plakje pancetta. Rijg ze per 2 aan een rozemarijntakje en leg ze bij de tomaatjes in de ovenschaal. Schuif de ovenschotel 15 minuten in de oven. Haal dan uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Klop ondertussen de mascarpone los en voeg het citroenrasp en fijngehakte venkelzaad toe. Maal er zeezout en peper over naar smaak. Meng goed door en schep het in een kommetje. Maak met een lepeltje geul- tjes in de dip en schenk hier 2 eetlepels olijfolie in. Schep er wat kappertjes op en garneer met de granaatappelpitjes en plukjes rozemarijn. Neem een houten plank en schik hier de vleessoorten op. Leg de gambaspiesjes ertussen, het schaaltje mascarponedip, de ovengebakken tomaatjes in een schaaltje, de soepstengels en zet de gebakken sinaasappels op kleine bordjes erbij. Leg blaadjes basilicum ertussen en het feestje kan beginnen!

Ingrediënten

  • - voor de geroosterde tomaat, sinaasappel en gamba spies
  • 2 sinaasappels
  • 200 gr kerstomaatjes
  • 8 gamba’s
  • 100 gr pancetta
  • 5 takjes rozemarijn
  • - voor de dip
  • 200 gr mascarpone
  • 1 potje kappertjes
  • 2 el citroenrasp
  • 1 tl venkelzaadjes
  • - voor het Italiaans vleesplankje
  • 100 gr Bresaola
  • 100 gr Parmaham of serranoham
  • 50 gr salami naar keuze
  • 2 takjes basilicum
  • 8 soepstengels

Receptnummer: 5353


Reageren


Meer smakelijke recepten

Borrelhapjes met Hollandse dip

Rijg voor de mozzarellaspiesjes eerst een cherrytomaatje aan de sateprikker, gevolgd door een blaadje basilicum. Rijg dan een bolletje mozzarella, wee...

Brochettes met pesto en champignons

Snijd het brood in plakjes van 1,5 cm dik. Meng de olijfolie met de uitgeperste knoflook en het zout en leg het brood hierin.
 Doe de broodjes e...

Gamba salade met gegrild stokbrood, crispy bacon en gegrilde citroen

stap 1. Marineer de gamba’s met het sap van een halve citroen en 3 eetlepels olijfolie. Snijd de citroenen in dikke plakken en kwast ze aan beiden z...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18