Friet met gamba’s, mosselen, gegrilde courgette en citroen aioli
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Bak de frieten goudgeel volgens de instructie op de verpakking. Snijd de courgette doormidden en snijd ze in de lengte in plakken. Kwast ze in met olijfolie. Gril de courgette in een hete grillpan tot ze grillstreepjes krijgen. Bestrooi ze met zeezout. Rasp het gele gedeelte van de citroen en schep de helft door de aioli. Roerbak de gamba’s 3 minuten in 2 eetlepels roomboter en 1 eetlepel olijfolie. Voeg de knoflook, wat gemalen Chilivlokken en de mosselen toe. Bak 2 minuten mee. Hak de peterselie fijn en snijd de citroen doormidden. Schep de helft van de peterselie en citroensap door de gamba’s en mosselen. Snijd de andere helft van de citroen in parten. Schep de zeevruchten goed om en verdeel ze over de goudgele friet. Leg er wat gegrilde courgette bij, een partje citroen en een lepel citroen aioli.
Ingrediënten
- 750 gr friet naar keuze
- 1 courgette
- 2 el olijfolie
- 250 gr gepelde gamba’s
- 200 gr gekookte mosselen
- 1 citroen
- 4 takjes peterselie
- 1 teentje knoflook uit de pers
- Chilivlokken
- 6 el aioli
Receptnummer: 5513