0341504224fe41b5d40a842329d09ad453d96e154https://www.lekkermakkelijk.nl

Witte asperges met zalm, gepocheerd eitje en citroensaus

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Schil de asperges met een dunschiller en snijd 2 cm van de onderkant af. Breng in een hapjespan gezouten water aan de kook en schep de asperges erin. Laat ze 5 minuten koken en draai daarna het vuur uit. Laat ze afgedekt 10 minuten liggen in het kookwater met deksel op de pan, zo zijn ze perfect gaar. Maak de gepocheerde eitjes. Bekleed 4 kleine kopjes met een vel vershoudfolie. Kwast de binnenkant van de folie met olijfolie. Breek voorzichtig in elk kopje een eitje. Vouw de punten samen en knoop ze 2 cm boven het eitje dicht met keukentouw. Leg ze in kokend water en laat 2 minuten koken. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Verdeel de gerookte zalm over 4 borden. Schep de asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken. Voor de citroensaus: smelt de boter in een steelpan. Voeg 2 eetlepels citroenrasp en 1 theelepel dragon toe en laat 1 minuut zachtjes trekken. Voeg dan de crème fraîche toe en laat die al roerend zachtjes smelten. Breng op smaak met zout en peper. Neem de saus van het vuur en klop er 2 eetlepels citroensap door. Schenk de saus in een kannetje. Verdeel de asperges op de zalm. Knip het touwtje los van de gepocheerde eitjes en leg ze op de asperges. Leg er een pluk veldsla bij en garneer met wat bieslook en een part citroen.

Ingrediënten

  • 750 gr witte asperges
  • 200 gr gerookte zalm
  • 4 scharreleitjes
  • 2 el boter
  • 1 citroen
  • 1 tl gedroogde dragon
  • zakje veldsla
  • Extra: vershoudfolie, keukentouw

Receptnummer: 5544


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18