0461d5172545ab0531e864825d151ae6e2d8532b7https://www.lekkermakkelijk.nl

Applecrumble uit het vuur

Nagerecht - Herfst - 6 personen - 140 minuten

Bereiding

Zet de oven op 180 graden. Of maak in het open vuur briketten gloeiend heet. Rozijnen weken in warm water. De bloem, boter, suiker, zout en het ei in een kom doen. De boter met twee messen in kleine stukjes snijden en met de hand vlug tot een samen hangende bal kneden. Neem een beboterde springvorm of een Dutch oven van ca. 20 cm en leg hier bakpapier in. Bekleed de vorm met een deeglaagje en maak een opstaande rand. De appels in stukken snijden. Kaneel, rozijnen en hazelnoten toevoegen. Doe er een beetje citroensap overheen. Alles in de met deeg beklede vorm doen. Het kruimeldeeg maken door de boter in stukjes te snijden en de suiker en bloem er bij te doen. Dan met de vingertoppen door elkaar halen en verkruimelen. Strooi dit over de appels heen. Bak de appelkruimel in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten goudbruin of zet de Dutch oven een zelfde tijd op het vuur.

Ingredi├źnten

  • Deeg
  • 200 gram bloem
  • 120 gram boter
  • 80 gram suiker
  • 1 ei
  • snufje zout
  • Vulling
  • 5 appels
  • kaneel
  • rozijn
  • hazelnoten
  • 1 citroen

Receptnummer: 563


Reageren


Meer smakelijke recepten

Appelchips

Verwarm de oven voor op 100 graden.
Was de appels. Snijd de appels in plakken van ongeveer een halve centimeter. Hoe dunner de plakjes, hoe knap...

Citroentaart

Verwarm de oven voor op 180┬░C. Doe de boter met de poedersuiker en de bloem in de keukenmachine en laat 10 sec draaien. Neem het deeg uit de machine ...

Fruittaartje

Verwarm de oven volgens de instructie op de verpakking van het bladerdeeg. Neem zes plakjes plakjes bladerdeeg, laat ze ontdooien en leg ze als een pa...

Fruittaart met appels en peren

Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de plakjes filodeeg ontdooien, smeer een taartvorm in met roomboter en bedek de bodem en de zijkanten met de...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18