0599f686a8d0e052939d6c0f09fc0091760d14e66https://www.lekkermakkelijk.nl

Ketjaprijst met kerriegehakt en bootjes

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in de tussentijd de olie in een hapjespan, fruit de uien zonder ze te kleuren. Voeg de knoflooktoe. Voeg het gehakt toe en breek met een houten lepel in stukjes. Bak het gehakt in ca. 10 minutengoudbruin en gaar. Breng op smaak met de kerrie, 2 eetlepels ketjap, zout en peper. Kook in de tussentijd de boontjes in ruim kokend water met zout in ca. 6 minuten beetgaar. Giet hetkookvocht af en meng de boontjes door het gehakt. Verdeel de rijst over 4 borden, schep het gehakt met de boontjes erover. Sprenkel extra ketjap overde rijst. Tip: Lekker met seroendeng en serveer er Atjar ketimoen (komkommerzoetzuur) bij.

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Pandanrijst
  • 4 el olie
  • 250 g fijngesnipperde uien (bakje)
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 1½ el gemalen kerrie
  • 6 el zoete ketjap
  • 600 g gebroken sperziebonen (zak)
  • 4 el seroendeng (optioneel)

Receptnummer: 5687


Reageren


Meer smakelijke recepten

Babi ketjap hamlappen

Snijd de hamlappen in blokjes. Meng de babi ketjap marinademix met 4 eetlepels zonnebloemolie en het vlees. Laat 15 minuten marineren. Kook de witte r...

Chicken Tonight Saté met nasi en saté

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar en laat deze afkoelen. Snijd de kip in stukjes (hoe kleiner, hoe meer stokjes). Meng de kips...

Gevulde komkommer met kip en kerrie

Verwarm de oven op 180ºC. Was de komkommers en snijd ze in de lengte doormidden. Haal met een theelepel de zaadjes eruit. Laat ze ondersteboven uitle...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18