0e7d24c90af9a54be783e70daee0f15ec49f5e4a3https://www.lekkermakkelijk.nl

Saté gado gado

Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Snijd de knoflook fijn. Snijd de varkenshaas in stukjes en meng met de ketjap, chilisaus en knoflook. Laat het minimaal een uur in de marinade staan. Rijg de varkenshaas aan lange prikkers. Boontjes breken, wassen en circa 7 minuten in ruim water koken tot ze beetgaar zijn. Zout naar smaak toevoegen. Na 5 minuten de kool toevoegen en meekoken. Afgieten en met koud water afspoelen. Mengen met taugé. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken en afgieten. Saté op hete barbecue of grill rondom bruin en gaar roosteren in circa 5 minuten. Satésaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Schep de rijst en boontjes op een bord. Satéstokjes met lekker veel satésaus en klaar.

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen 

  • 300 gram gesneden spitskool 

  • 125 gram taugé 

  • 400 gram witte rijst 

  • 400 gram varkenshaas in blokjes 

  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 1 teen knoflook
  • 500 gram satésaus

Receptnummer: 570


Reageren


Meer smakelijke recepten

BBQ vleesspies

Snijd al het vlees in stukjes van circa 3x3x3 cm. Snijd de paprika en ui in grove stukken. Hak de kruiden en de knoflook fijn en doe samen met de olij...

Gado Gado

Kook de eieren in een pan met water in circa 10 minuten hard. Giet de eieren af, laat ze schrikken en pel ze. Snijd de witte kool in dunne reepjes, sc...

IJsbolletjes van meloen

Verwijder de zaadlijsten van de meloenen met een lepel. Schep bolletjes uit het vruchtvlees met de meloenbolletjeslepel. Rijg de bolletjes voorzichti...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18