03c67db92ffa5c3c7c2dd6893633923cdb7a3c867https://www.lekkermakkelijk.nl

Appel en peercompote

Bijgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Doe er citroensap over tegen het verkleuren.
Kook de stukjes appel met weinig water en een stukje gember circa 5 minuten. Neem een stamppotstamper en stamp de stukjes voorzichtig. Bij het maken van appelmoes in plaats van compote laat je het fruit iets langer door pocheren en gebruik je een roerzeef (passe-vite) om een gladde massa te krijgen. Naar smaak suiker toevoegen.
Koud of warm serveren. Tips
 Gebruik extra citroensap bij fruit dat sterk kan verkleuren. Compote kan ook in rode of witte wijn gepocheerd worden met/zonder gebruik van suikerstroop.
Appelmoes kan goed ingevroren worden. Optionele toevoegingen: vanillesuiker, bruine suiker, kaneelpoeder, brandy, sinaasappelsap, honing, roomboter
 Variatie: met abrikozen of met peer.

Ingredi├źnten

  • 1 kg friszure appels zoals Granny Smith, Golden Delicious of Goudreinette.
  • 1 stukje gember
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels suiker (eventueel met vanillesmaak)


Receptnummer: 582


Reageren


Meer smakelijke recepten

Appelchips

Verwarm de oven voor op 100 graden.
Was de appels. Snijd de appels in plakken van ongeveer een halve centimeter. Hoe dunner de plakjes, hoe knap...

Fruittaart met appels en peren

Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de plakjes filodeeg ontdooien, smeer een taartvorm in met roomboter en bedek de bodem en de zijkanten met de...

Perentaartjes en scroppino

Voor de perentaartjes: Oven voorverwarmen op 180 ┬░C. Meng in de keukenmachine de eieren en het amandelspijs tot een vloeibaar geheel. Verdeel dit ov...

Stoofperen

Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Leg de parten in een pan. Voeg de bessensap of de wijn, het water, de basterdsuiker, hon...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18