06ca804b5f63da2f78a603d3e136ecd2ea169dcd3https://www.lekkermakkelijk.nl

Rodekool wortel stamppot

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Snijd ondertussen de rodekool in twee delen, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Snijd de wortelen tot reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de kool, wortelen en komijn met 200 ml water 10 min. Voeg de azijn toe. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Verwarm de melk in een steelpan en voeg toe. Roer het kool-wortelmengsel, de selderij en rozijnen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Warm nog 2 minuten door.

Ingredi├źnten

  • 1 kg aardappelen iets kruimig

  • 1 rodekool

  • 250 g wortelen

  • 3 el olijfolie

  • 1 tl gemalen komijn (djinten)

  • 2 el rodewijnazijn

  • 150 ml magere melk

  • 100 g rozijnen

Receptnummer: 588


Reageren


Meer smakelijke recepten

Andijviestamppot met slavinken

Kook de aardappels gaar. Slavinken in de koekenpan op matig vuur in de boter in 15 minuten bruin en gaar bakken. Vlees uit de pan nemen en warm houden...

Frittata met boerenkool en worst

Verwarm de oven voor op 200┬║C. Snijd de aardappelen in blokjes een kook deze 5 minuten. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. ...

Gestoofde hamlapjes met pruimen

Pruimen in reepjes snijden, ui en knoflook versnipperen. Hamlappen bestrooien met peper, zout en inwrijven met wat bloem. In een braadpan boter verhit...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18