023b2201e4d581040a843e4a833a25a8a63f76ca9https://www.lekkermakkelijk.nl

4 x Bruschetta met peulvruchten

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Voorgerecht - Winter - 4 personen - 25 minuten

Bereiding

1. Voor de kapucijners Bestrijk het brood met olijfolie en gril of bak het brood krokant. Wrijf het daarna in met knoflook. Bak de spekblokjes knapperig en meng met de kapucijners. Bestrijk het brood met piccalilly en schep de kapucijners erop. 2. Voor de bruine bonen Bestrijk het brood met olijfolie en gril of bak het brood krokant. Wrijf het daarna in met knoflook. Bestrijk het brood met aioli en beleg met de kidneybonen en de Parmaham. 3. Voor de kleine witte boontjes Bestrijk het brood met olijfolie en gril of bak het brood krokant. Wrijf het daarna in met knoflook. Bak de witte bonen 2 minuten met 1 eetlepel olijfolie, de komijn, de knoflookpoeder en blus af met de witte wijn. Beleg brood met de brie en schep de gebakken boontjes erop. 4. Voor de grote witte bonen Bestrijk het brood met olijfolie en gril of bak het brood krokant. Wrijf het daarna in met knoflook. Meng de witte bonen met de olijfolie en citroenrasp. Bestrijk het brood met de olijventapenade en schep de bonen erop. Leg alle bruschettas op een grote plank en leg er een mesje bij. Heerlijk voor de zondagmiddag met een goed glas rode wijn.

Ingrediƫnten

  • - Voor de kapucijners
  • 2 dikke sneden brood
  • 1 teen knoflook opengesneden
  • 50 gr spekblokjes
  • 75 gr kapucijners
  • 1 el piccalilly
  • - Voor de bruine bonen
  • 2 dikke sneden brood
  • 1 teen knoflook opengesneden
  • 75 gr kidneybonen
  • 2 el aioli
  • 2 plakken Parmaham
  • - Voor de kleine witte boontjes
  • 2 dikke sneden brood
  • 1 teen knoflook opengesneden
  • 75 gr witte bonen
  • 1 tl komijnpoeder
  • mespuntje knoflookpoeder
  • 1 el witte wijn
  • 4 plakjes brie
  • - Voor de grote witte bonen
  • 2 dikke sneden brood
  • 75 gr grote witte bonen
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroenrasp
  • 2 el groene olijventapenade

Receptnummer: 5930


Reageren


Meer smakelijke recepten

Bruschetta

Snijd het brood in 8 dikke plakken. Kwast ze aan beide zijden in met olijfolie. Rooster het brood knapperig op de barbecue of in een grillpan. Wrijf z...

Bruschetta met blauwe kaas

Grill voorverwarmen op hoogste stand. In schaaltje honing door port mengen. Vijgen elk in 4 partjes snijden en circa 10 minuten in portmengsel laten m...

Bruschetta van witvis in spek en gebakken druiven

stap 1: Wikkel elk stukje kabeljauw in het midden met 3 plakjes ontbijtspek. stap 2: Verhit een kleine koekenpan met de olijfolie. Bak de stukken vis ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18