Bloemkool aardappeltaart met slavink
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
1. Meng in een grote kom de geraspte aardappelen, bloemkoolroosjes, ui, knoflook, zongedroogde tomaten en zwarte olijven. 2. Klop in een andere kom de eieren los en voeg ze toe aan het aardappelmengsel. Voeg de bloem toe aan het mengsel en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar. 3. Schenk 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Voeg het aardappelmengsel toe aan de pan en druk het stevig aan zodat het een taart vormt. Bak de aardappeltaart ongeveer 10-15 minuten aan de ene kant, totdat deze goudbruin en knapperig is. Keer de taart voorzichtig om (bijvoorbeeld met behulp van een groot bord) en bak de andere kant ook 10-15 minuten. 4. Verhit in een andere koekenpan de rest van de olijfolie en bak de slavinken in 10-12 minuten rondom bruin en gaar. 5. Snijd de aardappeltaart in porties en serveer deze samen met de slavinken. Garneer de taart eventueel met nog wat extra zwarte olijven, zongedroogde tomaten en basilicum.
Ingrediënten
- 600 g aardappelen, geschild en geraspt
- ½ bloemkool, in kleine roosjes
- 1 ui, fijngehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 75 g zongedroogde tomaten, in reepjes
- 100 g zwarte olijven, in plakjes
- 2 eieren
- 1 el bloem
- 4 el olijfolie
- 4 slavinken
- eventueel verse basilicum voor garnering
Receptnummer: 6015
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de aardappels en kook ze 10 minuten voor. Laat ze uitlekken, afkoelen en snijd ze in plakken. Verwarm de oven voor op 210ºC. Vet de vormpjes in...
Kook de aardappels gaar. Slavinken in de koekenpan op matig vuur in de boter in 15 minuten bruin en gaar bakken. Vlees uit de pan nemen en warm houden...
Slavinken ongeveer 15 minuten op laag vuur aanbraden en laatste minuutjes op hoog vuur bakken voor een krokant korstje. Aardappelschijfjes in de braa...