00a4b751546d0ea7cf2d3cce0549cdfddc3d9db28https://www.lekkermakkelijk.nl

Bbq-garnalen met sambalboter en courgette-rijstsalade

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Bijgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

1. Verwarm de barbecue voor op middelhoge stand. 2. Meng in een kleine kom de zachte boter met de sambal oelek en fijngehakte knoflook. Breng op smaak met zout en zet de sambalboter opzij. 3. Gril voor de salade de courgetteplakken 2-3 minuten aan elke kant, totdat ze mooie grillstrepen hebben en licht gekarameliseerd zijn. Zet ze even opzij. 4. Meng in een grote kom de rijst, courgette, venkel, gele paprika en peterselie. Voeg de olijfolie en het citroensap toe en meng alles goed door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper. 5. Bestrijk de garnalen met een beetje olijfolie en gril ze ongeveer 2-3 minuten per kant op de barbecue, of totdat ze roze en gaar zijn. Bestrijk de garnalen tijdens het grillen met de sambalboter voor extra smaak. 6. Serveer de bbq-garnalen met de courgette-rijstsalade en partjes citroen voor een frisse touch.

Ingrediënten

  • voor de bbq-garnalen:
  • 4 el boter, op kamertemperatuur
  • 2 tl sambal oelek
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 g grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1 citroen, in partjes gesneden
  • voor de courgette-rijstsalade:
  • 1 courgette, in dunne plakken geschaafd
  • 1 kopje gekookte en afgekoelde basmatirijst
  • 1 venkel, fijn geschaafd
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 6 takjes verse peterselie, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap

Receptnummer: 6029


Reageren


Meer smakelijke recepten

Ananas van de grill met tomaatjes garnalen salsa

Verhit de grillpan op een hoog vuur. Kwast de plakken ananas aan beiden kanten in met wat olijfolie. Gril ze kort aan beiden zijden tot ze mooie grils...

Cocktail met gebakken garnalen en krokante ham

stap 1: Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier op de plakken Serranoham. Kwast beiden zijden in met olijfolie. B...

Garnalen met aioli

Doe de garnalen in een schaal. Rasp de groene schil van de limoenen erboven. Pers de vruchten uit en houd het sap apart. Besprenkel de garnalen met de...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18