052231b8e699e3b918200fb4b5912c60fb1a67e1chttps://www.lekkermakkelijk.nl

Minestronesoep

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Snijd de ui en knoflook fijn en de groenten in reepjes en kleine blokjes.
Zet een grote pan op het vuur en verwarm hierin de olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook. Giet de bouillon erbij en voeg de groenten toe. Laat de groenten 10 min meekoken. Bonen in een vergiet afspoelen en met de macaroni aan de soep toevoegen.
Koken tot de pasta ‘al dente’ is.
Schep de soep in borden, maal er flink wat peper over en garneer met de kaas en wat druppels olie en eventueel wat pesto en licht uitgebakken blokjes spek.
Serveer met stokbrood.

Ingredi├źnten

  • 500 gr gemengde groenten, zoals bleekselderij, wortelen witte kool en courgette
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • bosje peterselie
  • 1 ½ liter groentebouillon
  • 200 gr macaroni
  • 1 pot of blik witte bonen
  • versgeraspte Parmezaanse kaas
  • eventueel pesto en blokjes spek

Receptnummer: 61


Reageren


Meer smakelijke recepten

Macaroni met spinazie en zalm

Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Laat de ontdooide spinazie goed uitlekken (gebruik hiervoor een zeef) en warm de spina...

Spinaziesalade met tonijn

Kook de macaroni volgens de instructie op de verpakking. Halveer de trostomaatjes. Pers de knoflook, voeg deze toe aan de balsamicoazijn en breng op s...

Vegetarische pastaschotel

Verwarm de oven voor op 220 ┬░C. Snijd de knoflook fijn, de paprika in reepjes en de mozzarella in plakken. Kook de macaroni in ruim water volgens de ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18