Huzarensalade in een glaasje
Tortilla-miniquiches met broccoli en cherrytomaat Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Feest - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Kook de eieren in 8-10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze doormidden. Meng in een kom de huzarensalade met de zilveruitjes, cornichons en tuinerwtjes. Leg een blaadje kropsla onderin elk champagneglas. Schep vervolgens een portie van de huzarensalade boven op de sla. Plaats een half gekookt ei boven op de huzarensalade in elk glas. Schep of spuit een klein beetje mayonaise op het ei. Bestrooi de mayonaise met een snufje paprikapoeder voor kleur en smaak. Serveer de glaasjes direct als voorgerecht. Tip: Maak de salade helemaal af met roosjes van vleeswaren, zoals ham of rosbief.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 200 g huzarensalade (kant-en-klaar)
- 2 el zilveruitjes, fijngehakt
- 4 cornichons, fijngehakt
- 40 g tuinerwtjes (vers of diepvries, even kort gekookt)
- 4 blaadjes kropsla
- 2 el mayonaise
- ½ tl paprikapoeder
- Extra: champagneglazen
Receptnummer: 6159
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes in. Meng in een kom het gemengde fruit met de suiker, de maïzena en ...
Meng in een kom de melk, de afgekoelde espresso's, de honing (of ahornsiroop) en het vanille-extract goed door elkaar. Voeg daarna de havermout en het...
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de plakjes bladerdeeg zodat je 8 rechthoekige stukken krijgt. Plaats de stukken op een met bakpapier beklede ...