0fac6fa2225325165d752e52ac4e45b56bf0856f7https://www.lekkermakkelijk.nl

Worteltaart met limoentopping

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Nagerecht - Winter - 4 personen - 40 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakvorm in en bekleed het met bakpapier. Klop de boter en de suiker met een mixer tot er een bleke luchtige massa. Scheid van alle eieren het eiwit van het eigeel. Klop het eigeel er beetje bij beetje doorheen en roer de sinaasappelschil en het sap erdoor. Voeg nu de gezeefde bloem en het bakpoeder toe. Roer de gehakte pistachenoten en pecannoten, de geraspte wortel samen met alle kruiden goed door het beslag. Klop in een aparte kom de eiwitten met een snufje zout stijf. Roer dit voorzichtig door het beslag. Doe het beslag in de bakvorm en zet hem ongeveer 1 uur en 15 minuten in de oven tot de taart goudbruin is. Probeer met een satéprikker of de taart gaar is. Als er niets aan blijft kleven is de taart goed. Haal de taart na 15 minuten uit de vorm. Vervolgens goed laten afkoelen. Meng de mascarpone, roomkaas, poedersuiker en geraspte schil en het sap van de limoen door elkaar. Nu de taart bestrijken met deze topping en garneren met de noten.

Ingrediënten

  • 300 gram boter
  • 5 eieren
  • 300 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 300 gram geraspte wortel geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram pecannoten
  • 100 gram pistachenoten
  • Topping
  • 100 gram mascarpone
  • 200 gram roomkaas
  • schil en sap van 1 limoen
  • 100 gram poedersuiker

Receptnummer: 631


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18