
Herfstpizza uit de airfryer
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 3 personen - 10 minuten
Bereiding
1. Verwarm de airfryer voor op 180°C. 2. Rol het pizzadeeg uit en snijd het op maat, zodat het in het mandje van je airfryer past. Laat het bakpapier eronder. Je kunt meerdere kleine pizza's maken als één grote niet past. 3. Bak de pizzabodem 4 minuten in de airfryer. Haal hem er daarna uit om hem te beleggen. 4. Meng in een klein kommetje de mascarpone met de knoflook en breng op smaak met een snufje zout en peper. 5. Bestrijk de pizzabodem met een dunne laag van het mascarpone-knoflookmengsel. Beleg met partjes vijg en stukjes geitenkaas. 6. Strooi de walnoten over de pizza, gevolgd door de rozemarijn en tijm. 7. Bak de pizza 10-12 minuten in de airfryer tot de bodem goudbruin is en de randen krokant zijn. Haal voorzichtig uit het mandje. 8. Verdeel de serranoham erover en laat 1 minuut rusten voor je de pizza aansnijdt.
Ingrediënten
- 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg (met bakpapier)
- 200 g mascarpone
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 3 verse vijgen, in partjes
- 100 g verse geitenkaas, verkruimeld
- 40 g walnoten, grof gehakt
- 2 takjes verse rozemarijn, naaldjes afgerist
- 2 takjes verse tijm, blaadjes afgerist
- 150 g serranoham, in kleine stukken gescheurd
Receptnummer: 6400
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Verwarm de oven voor op 200°C (onderwarmte) of volg de instructies op de verpakking van het deeg. 2. Meng in een kom de crème fraîche en de kwa...
1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de nectarines of appeltjes in plakjes en wentel ze door 1 eetlepel olijfolie. Snijd de banaan en aardbei in p...
Verwarm de oven voor op 220ºC. Rol op een vel bakpapier het pizzadeeg voor de winterpizza uit tot een ronde lap. Schep er de mascarpone op en verdeel...