
Roerbak van rodekool met gebakken dumplings
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 25 minuten
Bereiding
1. Meng de wortel met de helft van de sesamolie, de helft van de bosui, zout en peper. Zet apart om in te trekken. 2. Verhit wat olie in een pan en bak de dumplings goudbruin. 3. Voeg aan het eind een klein beetje water toe en doe een deksel op de pan om de dumplings kort te stomen (afblussen). Laat het water verdampen. 4. Verhit de rest van de sesamolie in een wok of grote pan. Fruit de knoflook kort, voeg dan de rendang-kruidenpasta toe en bak 1 minuut mee. 5. Voeg de rode kool toe en roerbak 5–8 minuten op hoge stand, tot de kool zacht maar nog knapperig is. Meng op het eind de rest van de bosui erdoorheen. 6. Leg de warme rodekoolroerbak op een bord en verdeel de gebakken dumplings erover. 7. Serveer de frisse wortelsalade erbij en maak eventueel af met wat gebakken uitjes.
Ingrediënten
- 2 wortels, julienne gesneden of geraspt
- 2 el sesamolie
- 4 bosuitjes, in ringen
- olie om in te bakken
- 20 dumplings, bijvoorbeeld groente of kip
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 4 el rendang-kruidenpasta
- ½ rodekool, fijngesneden
- gebakken uitjes (optioneel)
Receptnummer: 6415
Reageren
Meer smakelijke recepten
Haal de biefstukken 1 uur van tevoren uit de koelkast. Bestrooi ze met wat peper en de fijngehakte rozemarijn. Kook de spruitjes 3 minuten voor en laa...
1. Snijd de rode kool doormidden en snijd de helften in dunne reepjes. Snijd de gepelde rode uien in ringen. Smelt de boter in een braadpan en roerbak...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de wortels en pastinaken met een dunschiller. Snijd ze in de lengte doormidden en daarna in kwarten. Schil de kn...