095e795547c685decb6c08460be3d674aabbf7436https://www.lekkermakkelijk.nl

Chairijstpap met stoofpeertjes

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Nagerecht - Herfst - 4 personen - 10 minuten

Bereiding

1. Breng de melk aan de kook in een ruime pan. 2. Voeg de dessertrijst toe en zet het vuur laag. 3. Laat de rijst op lage stand 20-25 minuten pruttelen. Roer af en toe zodat het niet aankoekt. 4. Voeg halverwege de kooktijd de kristalsuiker, vanillesuiker en chaispecerijen toe. 5. Roer regelmatig door tot de rijst gaar en romig is. Voeg eventueel extra melk toe als het te dik wordt. 6. Als je zelf stoofpeertjes maakt: schil de peren en kook ze in rode wijn of bessensap met suiker en kaneel ± 45 minuten tot ze zacht zijn. 7. Snijd de zelfgemaakte of kant-en-klare stoofpeertjes in stukjes. 8. Schep de warme rijstpap in kommetjes en leg boven op elke portie wat stukjes stoofpeer. Werk eventueel af met een extra snufje chai of een klein klontje boter.

Ingrediënten

  • 1,2 l volle melk
  • 200 g dessertrijst
  • 80 g kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 tl chaispecerijen (bijv. kaneel, kardemom, gember, kruidnagel, nootmuskaat)
  • 4 stoofpeertjes, zelfgemaakt of kant-en-klaar

Receptnummer: 6427


Reageren


Meer smakelijke recepten

Bladerdeegtaartjes met stoofpeertjes en spijs

Verwarm de oven op 200 graden. Prak de spijs samen met de crème fraîche en sinaasappelschil. Snijd uit vier plakjes bladerdeeg vier cirkels. Snijd u...

Chocoladetaart met stoofpeertjes

Doe de bloem, boter, zout, vanillesuiker en basterdsuiker in de mengkom van de keukenmachine en draai kort tot het een korrelig deeg is. Voeg dan de e...

Hangop met stoofpeertjes

Bekleed een vergiet met een schone theedoek. Schenk hier de volle yoghurt in. Vouw de punten van de theedoek over de yoghurt en laat een nacht uitlekk...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18