0caa6c0433393c6b5c6a4e0a679783373f7c4cc07https://www.lekkermakkelijk.nl

Gevuld speculaas

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hapje - Sinterklaas - 8 personen - 110 minuten

Bereiding

Speculaas: Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin melk, bakpoeder, speculaaskruiden, basterdsuiker en boter met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, pak in in plasticfolie en laat het deeg opstijven in de koelkast. Bestuif het deeg met bloem en rol uit tot een rechthoekige plak. Amandelspijs: Maal het amandelschaafsel fijn met de suiker en voeg het eiwit toe. Kneed goed door tot het smeuïg is en laat het spijs circa 15 minuten opstijven in de koelkast. Rol het amandelspijs met bloem tot een dikke pil. Verwarm de oven voor op 175 °C en kluts het ei. Leg het spijs op het deeg en rol het deeg dicht. Snijd, als het nodig is, het overlappende deeg bij en smeer in met ei. Rol het deeg zover dicht dat de naad naar beneden licht en druk goed aan. Rol met de deegroller over de bovenkant van het speculaas en besmeer met ei. Druk de amandelen erin en besmeer ze met ei. Leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het speculaas in circa 45 minuten gaar.

Ingrediënten

  • Speculaas
  • 250 g boter
  • 300 g licht bruine basterdsuiker
  • 20 g speculaaspoeder
  • 50 g melk
  • 500 g bloem
  • 5 g bakpoeder
  • amandelschaafsel
  • Amandelspijs
  • 250 g amandelschaafsel
  • 250 g suiker
  • 1 eiwit
  • 1 ei
  • bloem

Receptnummer: 661


Reageren


Meer smakelijke recepten

Broodtaart met gedroogd fruit

Voorbereiden 20 minuten - oventijd 90 minuten Snijd het gedroogde fruit in stukjes. Hak de sukade fijn. Klop het ei los. Scheur het brood in stukken ...

Oliebollen

Voorbereiding Neem grote kom of emmer. Rozijnen wassen en weken in 1 dl water + 2 eetlepels suiker. (evt. een paar borrelglaasjes brandewijn of rum) ...

Speculaaspietjes

Snijd de boter in blokjes. Was en rasp de schil van de citroen. Meng in een kom 225 g zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, zout en de Silvo Koek...

Zelf broodjes bakken

Snijd de boter in stukjes. Doe deze met de bloem, suiker, zout en gist in een kom. Meng het water erdoor en kneed het geheel tot een bal. Neem ruimte ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18