009c44e67a079fd31df7ee52d1ccaceaf180a5ae8https://www.lekkermakkelijk.nl

Gevulde courgettes

Lunchgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de courgettes over de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Besprenkel met olijfolie, bedek ze met aluminiumfolie en zet ze circa 20 minuten in de oven. Hak de pecannoten grof en verkruimel de gorgonzola. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de doperwten 6 minuten in water. Doe de doperwten in een grote kom en spoel ze koud af. Snijd de radijs in plakjes. Halveer de druiven in de lengte en doe ze bij de doperwten. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de limoenen uit. Meng het rasp, het sap, de olie, honing en azijn in een kom tot een dressing. Voeg peper toe. Schep de quinoa en dressing door de doperwten. Verdeel de noten en gorgonzola erover. Neem de gehalveerde courgettes en vul deze voorzichtig met het quinoa-mengsel.

Ingrediënten

  • 70 gr pecannoten
  • 200 gr gorgonzola
  • 275 gr quinoa
  • 1 bosje radijs
  • 250 gr pitloze druiven
  • 2 limoenen
  • 4 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 courgettes

Receptnummer: 776


Reageren


Meer smakelijke recepten

Kipfilet met courgette en tomaatjes

Kip op kamertemperatuur laten komen. Citroen dik schillen tot op vruchtvlees. Binnenkant kip bestrooien met zout en peper. 2 Eetlepels olijfolie erin ...

Waldkorn bol met kaas en gegrilde courgette

Was de courgette en dep deze droog met een stukje keukenpapier. Haal de beide uiteinden eraf en snijd met een scherpe kaasschaaf lange dunne plakken. ...

Witlof gevuld met gehakt

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de witlof doormidden en verwijder het hart. Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat. Vul de ene helft van...

Zalm met tagliatelle en gourgette

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in met een eetlepel van de olijfolie. Bestrooi de zalmstukken met peper en zout en leg deze in een...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18