0a2d91457795fd47f27e49b6cd5f26f618857f7f4https://www.lekkermakkelijk.nl

Zomerfruittaart

Voorgerecht - 8 personen - 150 minuten

Bereiding

Bekleed een lage bakvorm met de bladerdeeg en bak volgens de instructie op de verpakking. De crème Laat de melk warm worden met een opgesneden vanillestokje. Maak ondertussen een smeuïg papje van eidooiers, suiker bloem en maïzena en een paar eetlepels melk. Als de melk kookt, verwijder dan het vanillestokje en voeg dan het eidooierpapje al stevig roerend toe en laat het minsten één minuut koken zodat de vla goed kan garen door de bloem die er in zit. Giet dan de vla in een platte schaal en bedek met folie om velvormig te voorkomen en laat afkoelen. De afwerking
 Vul de afgekoelde bodem met de vla en laat het geheel in de koelkast minstens 1 -2 uur rusten en opstijven. Voeg vlak voor het serveren het fruit toe. Dit kan allerlei fruit zijn van het seizoen en bestrooi eventueel met poedersuiker.

Ingrediënten

  • Aardbeien
  • Braam
  • Framboos
  • Kersen
  • Bessen
  • Verse munt
  • Voorgebakken taartvorm of bladerdeeg
  • 500 ml (volle) melk
  • Vanille stokje
  • 5 eieren
  • 200 gr kristalsuiker
  • 20 gr bloem
  • 20 gr maïzena

Receptnummer: 784


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18