0a16e44162a5b434bc4bfefb7b609974a884497c5https://www.lekkermakkelijk.nl

Sandwiches

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Lunchgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Verwarm de gril of oven voor op 220 °C. Zet alle ingrediënten klaar om de sandwiches te beleggen. Snijd de tomaten eerst doormidden en dan in dunne plakjes. Breek de blaadjes van de krop sla, dan wassen en drogen. In droge koekenpan ontbijtspek knapperig bakken. Leg de sneden brood op een rooster en schuif ze in de oven. Roosteren tot ze bruin en knapperig zijn. Dan beginnen met smeren van de vier eerste sneden brood. Je kunt beginnen met de Sandwichspread. Dan beleggen met sla, daarop helft van plakjes tomaten, spek en augurk leggen. Met 4 sneden afdekken. Deze kun je besmeren met mayonaise. Dan wederom beleggen met sla, tomaat, ham en augurk. Met laatste sneden bedekken. Je kunt natuurlijk ook variëren met een plak kaas, kipfilet, salami en tomatenketchup. Net wat ieder lekker vindt. Sandwiches diagonaal halveren, dan de satéprikkers erin steken en serveren.

Ingrediënten

  • 4 tomaten

  • 100 gr ontbijtspek
  • 4 plakken ham
  • 4 plakken kaas

  • 1 krop sla

  • 12 sneden bruinbrood

  • 4 el mayonaise

  • 1 pot augurkplakjes
  • 4 el Heinz Sandwichspread

Receptnummer: 837


Reageren


Meer smakelijke recepten

Boerenkoolsoep met rookworst

Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de prei in dunne ringen. Snijd de bospeen en bleekselderij in stuk...

Broodje shoarma met salade

Zet de grill van de oven aan op 220 °C. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd de komkommer en tomaat in stukjes en de bosui in ringetjes. Meng de kom...

Zomersandwich

Mix de ricotta met de citroen en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de paprika in stukjes, halveer de tomaatjes. Snijd dunne schij...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18