064e6745603ec3af3ba7db5c98f1851bfda29b812https://www.lekkermakkelijk.nl

Rijstpudding met amandelen

Nagerecht - Winter - 4 personen - 40 minuten

Bereiding

Doe de rijst , melk, room, suiker en cardamon zaadjes in een diepe pan. Schraap de vanillezaadjes van het stokje en voeg deze toe. Roe voorzichtig tot het mengsel begint te koken. Zachtjes laten circa 30 minuten laten koken. Af en toe roeren. Bak in de tussentijd de geschaafde amandelen droog tot ze lichtbruin worden. Pel de mandarijntjes en maak er schone partjes van. Als alle vloeistof door de rijst is opgenomen en de rijst is gaar de pan van het vuur halen. Schep de rijst met een lepel in kommetjes. Verdeel het fruit en de amandelschaafsel over de kommetjes en serveer. Je kunt het ook serveren met wat honing.

Ingrediënten

  • 120 gr (dessert-)rijst
  • 750 ml volle melk
  • 250 ml pouring cream
  • 3 el fijne suiker
  • 1 tl cardamon zaadjes
  • 1 vanille stokje
  • geschaafde amandelen
  • zwarte bessen en mandarijntjes

Receptnummer: 893


Reageren


Meer smakelijke recepten

Fruitsmoothies

Vul de blender met de aardbeien en het water. Voeg de honing en als laatste de ijsklontjes toe. Begin met blenden op de laagste stand en dan geleide...

Indiaase kip tandoori

Snij de kipfilet in stukjes. Meng in een grote kom de inhoud van het zakje ‘marinade’ met 2 eetlepels zonnebloemolie en voeg hier de kip aan toe. ...

Perentaartjes en scroppino

Voor de perentaartjes: Oven voorverwarmen op 180 °C. Meng in de keukenmachine de eieren en het amandelspijs tot een vloeibaar geheel. Verdeel dit ov...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18