0ceee991553b9773d74aa3fd30155ca948261a4cfhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Wintergroentesoep

Voorgerecht - Winter - 4 personen - 50 minuten

Bereiding

Snijd de ui in grove stukken. De winterpeen in blokjes en de prei in ringen. Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk. Verwarm de boter in een grote soeppan en fruit de ui hierin op laag vuur glazig. Schep de blokjes wortel, prei en bloemkool erbij en bak het geheel 3-4 minuten op laag vuur. Roer de chilipoeder en de tijm door de groenten en voeg de tomatenblokjes met vocht toe. Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 2 liter water bij. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 30 minuten op laag vuur garen, terwijl je af en toe roert. Kruid het gehakt met wat zout en peper en draai er met vochtige handen balletjes van. Voeg de balletjes na 20 minuten koken aan de soep toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Ingrediƫnten

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 bloemkool
  • 300 gr winterwortel
  • 300 gr prei
  • 1 grote ui
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 5 vleesbouillontabletten
  • 25 gr boter
  • 1 el chilipoeder

Receptnummer: 897


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18