0228927fe769a03ea16d24e34c1f837e65f9182a7https://www.lekkermakkelijk.nl

Stoofvlees met rode wijn

Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 260 minuten

Bereiding

Snipper de ui. Doe de ui, laurierblaadjes, jeneverbessen en rozemarijn in een grote kom. Leg het vlees erop en schenk de wijn erover. Laat minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Snijd de peen en bleekselderij in plakjes. Verhit de boter en de olie in een braadpan. Bak de winterpeen en bleekselderij 5 minuten. Voeg het vlees en de marinade toe. Breng aan de kook. Laat minimaal 3 uur op laag vuur sudderen. Neem het vlees uit de pan en leg op een snijplank. Dek af met aluminiumfolie. Verwijder de laurierblaadjes, jeneverbessen en rozemarijn en pureer de groenten en de marinade met een staafmixer tot een saus. Snijd het vlees in plakken en schep de saus erbij.

Ingrediƫnten

  • 1000 gr runderriblap
  • 400 gr winterpeen
  • 2 uien
  • 4 stengels bleekselderij
  • 750 ml volle rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 jeneverbessen
  • 2 el gedroogde rozemarijn
  • 25 gr boter
  • 2 el olijfolie

Receptnummer: 899


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18