0615eb8f97e4ad991491b7f4fc7b51cc94c198d55https://www.lekkermakkelijk.nl

Zelfgemaakte gehaktballen

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Bijgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Snipper de ui. Ei met 1/2 dl melk loskloppen. Beschuiten boven ei verkruimelen. Nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper naar smaak erdoor roeren. Kneed de ui en het eimengsel door het gehakt en maak er met natte handen 4 even grote ballen van. In braadpan boter verhitten. Als schuim begint weg te trekken, gehaktballen in pan leggen en op hoog vuur aanbraden. Ballen met houten spatel in het rond rollen, zodat ze mooi egaal bruin worden. Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en gehaktballen circa 20 minuten zachtjes bakken. Af en toe omkeren. Gehaktballen uit pan nemen en warmhouden. Voeg 1 dl water aan het bakvet toe, roer de aanbaksels goed los. Even koken en de jus op smaak brengen met zout en peper.

Ingrediƫnten

  • 500 gr half-om-half gehakt
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1 dl melk
  • 3 beschuiten
  • nootmuskaat
  • gemalen kruidnagel
  • 4 el boter
  • peper en zout

Receptnummer: 907


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18