0c1a70643ab48131d89771515d191075759fd119ehttps://www.lekkermakkelijk.nl

Spinaziesoep met mascarpone

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Voorgerecht - Lente - 4 personen

Bereiding

Hak ui en knoflook fijn en fruit ze in een soeppan aan in 1 el boter. Roer er de bloem doorheen. Voeg de spinazie toe en wat verse peper en laat de spinazie slinken. Schenk de bouillon erbij en laat 15-20 min heel zacht koken. Maak intussen reuzencroutons door sneden stokbrood met boter ingesmeerd eventjes te roosteren in de oven te roosteren op 180°C. Pureer de soep met een staafmixer. Serveer met een kringeltje room of een klodder mascarpone en rasp er wat verse nootmuskaat over. Geeft de croutons erbij.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • paar el boter
  • 1/2 el bloem
  • 400 g verse spinazie
  • 500 ml kippebouillon
  • (oud) stokbrood
  • mascarpone (of room, kan ook)
  • verse nootmuskaat
  • Extra: staafmixer

Receptnummer: 932


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18