Meloensalade met rucola en blauwe bessen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Zomer - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Snijd de meloen in vier stukken en snijd het vruchtvlees in blokjes uit de schil. Was de blauwe bessen. Knijp het sap uit de halve citroen en meng dat met de andere ingrediƫnten voor de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Meng de meloen, blauwe bessen en rucola met de dressing voorzichtig door elkaar. Verdeel de salade over een grote diepe schaal. Snijd de geitenkaas is grove stukjes en verdeel die over de salade. Maak af met de verse basilicum.
Ingrediƫnten
- 1 Galia meloen
- 250 gr blauwe bessen
- 100 gr rucola sla
- verse basilicum
- 150 gr geitenkaas
- Voor de dressing:
- 1 citroen
- 3 dl olijfolie
- 1 tl mosterd
- zout en peper uit de molen
Receptnummer: 963
Reageren
Meer smakelijke recepten
Pers de citroen uit en meng met de vanillesuiker in een grote schaal. Schil de meloen en appels en snijd in blokjes en voeg bij het citroenmengsel. Ro...
Verwijder de zaadlijsten van de meloenen met een lepel. Schep bolletjes uit het vruchtvlees met de meloenbolletjeslepel. Rijg de bolletjes voorzichti...
Snijd de Galiameloen, Cantaloupemeloen en een halve watermeloen in gelijke stukjes en doe ze voorzichtig in een grote kom of platte schaal. Snijd de c...
Snijd een grote plak watermeloen van ruim 1 centimeter dik en verwijder de schil. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de plakken melo...