Broodje Shoarma
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Zet de grill van de oven aan op 220ºC. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd de komkommer, paprika en tomaat in kleine stukjes en meng deze. Laat de shoarma circa 4 minuten roerbakken. Zout en peper naar smaak toevoegen. Plaats de pitabroodjes circa 2 minuten onder de hete grill tot ze lekker knapperig zijn. Neem de pitabroodjes, snijd ze open en vul deze met de ijsbergsla en de stukjes komkommer, paprika en tomaat. Dan vullen met de shoarma en nog wat van de stukjes groenten. Naar smaak de yoghurtsaus toevoegen.
Ingrediënten
- 400 gram shoarmavlees
- 4 pitabroodjes
- 1 rode paprika
- 1 ui
- yoghurtsaus met knoflook en bieslook
- ½ kropje ijsbergsla
- 1 komkommer
- 4 tomaten
Receptnummer: 1440
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 7-8 minuten bruin en gaar. Verwijder ondertussen de harde kern uit de sla en snijd de sla in dun...
Snijd het vlees in zeer dunne reepjes. Versnipper één ui, snijd de ander in ringen. Meng het vlees met de versnipperde ui en strooi er f...
Zet de grill van de oven aan op 220 °C. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd de komkommer en tomaat in stukjes en de bosui in ringetjes. Meng de kom...
Doe de augurken, kappertjes en peterselie met wat olijfolie in de keukenmachine en druk een paar keer op de pulseerknop(of snijd deze ingrediënten me...