05ec93b9b3f90f789b338d7d31ff7f994eda7b633https://www.lekkermakkelijk.nl

Salade Niçoise

Lunchgerecht - Lente - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing in de magnetron bereiden of in koekenpan bakken en iets af laten koelen. Sperziebonen schoon maken, halveren en in 4 minuten beetgaar koken. Bonen afgieten en onder koud water afspoelen. Eieren hard koken, pellen en in partjes snijden. Ui pellen en in halve ringen snijden. Sla wassen, drogen en in stukken scheuren. Tonijn laten uitlekken. Olijven halveren. Tomaten schoonmaken en in partjes snijden. Sla in grote schaal leggen. Sperziebonen, tomatenolijven, tonijn, ui, ei en krieltjes erover verdelen. Van olie, azijn, zout en peper dressing kloppen. Dressing over salade sprenkelen. Serveren met een stokbroodje.

Ingrediënten

  • 40 g krieltjes
  • 400 g sperziebonen
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 1 krop sla
  • 1 blikje tonijnstukken in olie
  • 10 zwarte olijven
  • 4 tomaten
  • 5 eetlepels (olijf)olie
  • 2 eetlepels (wijn)azijn

Receptnummer: 146


Reageren


Meer smakelijke recepten

Amandel-bosbessen- pannenkoekjes

Doe alle ingrediënten voor het beslag in een grote kom of pan en pureer alles luchtig met de staafmixer (handmatig kan natuurlijk ook, maar ik doe er...

Asperges met ei, zalm en garnalen

Leg de asperges voor gebruik een kwartiertje in koud water. Kook intussen vier eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water, pe...

Bleekselderij met worstjes

Snijd de bleekselderij en bospeentjes in stukjes van circa 2 centimeter. Kook de groenten ongeveer 10 minuten in weinig water en giet ze af. Verhit de...

Champignons met mozzarella

Maak de champignons schoon en snijd deze in dikke plakjes. Snijd de mozzarella ook in plakjes. Verhit een klein koekenpannetje met de olijfolie op het...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18