0eb981f2217f93deb677d2dd6b7826cfd475e1d54https://www.lekkermakkelijk.nl

Asperges met ei, zalm en garnalen

Lunchgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Leg de asperges voor gebruik een kwartiertje in koud water. Kook intussen vier eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en prak ze met een vork. Houd apart tot gebruik. Schil de asperges met een dunschiller van de kop af naar de onderkant. Snijd van de onderkant ongeveer 1 cm af. Breng een pan met ruim water aan de kook. Leg de asperges in pan en kook ze afhankelijk van de dikte in ongeveer 12 minuten gaar. Zet het vuur uit en laat de asperges tien minuten nagaren in het kookwater. Giet af en laat afkoelen. Snijd de zalm in reepjes en vorm er roosjes van. Smelt de roomboter in een steelpan. Leg op elk bord drie asperges. Drapeer er zalmroosjes, garnalen en ei omheen. Bedruppel met gesmolten boter en garneer met een takje dille.

Ingrediƫnten

  • 12 witte asperges
  • 2 eieren
  • 100 gr gerookte zalm
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 50 gram roomboter
  • paar takjes dille

Receptnummer: 725


Reageren


Meer smakelijke recepten

Aspergeschotel met pasta

Breng in een ruime kookpan 1 l water met wat zout aan de kook. Breek of snijd het onderste stukje van de asperges. Kook de asperges 1 minuut, neem ze ...

Aspergesoep

Was de asperges, snijd de onderkant eraf en schil ze rondom met een dunschiller tot aan het kopje. Vul een grote soeppan of aspergepan met 1,5 liter w...

Pastasalade met zalm

Kook de farfalle gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. En giet deze af. Voeg een beetje olijfolie toe om te zorgen dat het niet aan elk...

Quiche van asperges met Hollandse garnalen

Kook de geschilde asperges 5 minuten. Klop de bloem, de eieren met de kruiden tot een beslag. Leg de afgekoelde asperges in een stervorm in een lage b...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18