010cc8bd2a1ff15535af1150c16077d39836263a1https://www.lekkermakkelijk.nl

Maaltijdsalade met biefstuk en lentegroenten

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Laat de biefstukjes op kamer temperatuur komen. Hak de komijnzaadjes, korianderzaadjes en peperkorrels fijn met een scherp mes. Meng dit met de knoflook, zout, pistachenootjes en de rozemarijn. Druk dit kruidenmengsel in de biefstukjes. Laat 15 minuten marineren. Bereid ondertussen de lentegroentes, maak de groenten schoon en halveer de bos worteltjes. Snijd de bleekselderij en courgette in staafjes van 5 cm. Snij 3 cm van de onderkant af van de groene asperges. Leg de groenten in de stoominzet van de stoompan en leg hierop de diepvries doperwtjes. Stoom de groenten in 6 minuten lekker knapperig. Maak de sinaasappel/olijven dressing. Doe hiervoor alle ingrediƫnten in een leeg jampotje en schud krachtig heen een weer tot een mooie dressing. Verhit in een koekenpan de olijfolie en boter en bak de biefstuk aan beiden zijden 3 minuten op halfhoog vuur. Schep de biefstukjes uit de pan en dek af met bakpapier en laat 2 minuten rusten. Verdeel de gestoomde lentegroenten over een mooie schaal en snijd de biefstuk in mooie plakken. Leg ze op de groenten. Verdeel de dressing erover en rasp royaal Parmezaanse kaas erover. Garneer eventueel met toefjes waterkers. Lekker met plakken gegrild stokbrood.

Ingrediƫnten

  • 2 kogelbiefstukjes van 100 gr
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 tl zout, 30 gr fijngehakte pistachenootjes
  • 2 takjes fijngehakte of 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 50 gr boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 bos worteltjes
  • 1/2 struik bleekselderij
  • 1 courgette
  • 1 bosje groene asperges
  • 200 gr doperwtjes
  • 150 ml olijfolie
  • sap en rasp van 1 onbespoten sinaasappel
  • 2 tl franse mosterd
  • 1 teentje uitgeperste knoflook
  • 1 el honing
  • 100 gr groene olijven in plakjes gesneden
  • peper en zout naar smaak
  • 1 stukje Parmezaanse kaas

Receptnummer: 1731


Reageren


Meer smakelijke recepten

Biefstuk met salade

Bak de aardappelschijfjes met de oregano in de olijfolie in circa 15 minuten knapperig en goudbruin. Bestrooi ze met zout en peper. Kook de sperziebon...

Biefstuk rucolasalade van de bbq

Voor de barbecue, grillplaat of grillpan. Snijd de courgettes in de lengte in plakken. Meng de balsamicoazijn met de olie en bestrijk hiermee de plakk...

Gestoomde lentegroenten

Tuinbonen met punt van mesje inkerven en stugge grijze velletje verwijderen (= dubbeldoppen). Snijbonen schuin in repen snijden. In stoompan of grote ...

Salade met biefstuk

Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Doe een klontje boter en de olijfolie in de pan en voeg de peer, honing, peper en zout toe. ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18