0728544428e95bac50faabb6210533800c66aedfbhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Huisgemaakte broodstengels met rozemarijn en serannoham

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hapje - Feest - 6 personen - 90 minuten

Bereiding

Doe het broodmix in de mengkom van de keukenmachine en voeg het water, de witte wijn en 4 eetlepels van de olijfolie toe. Draai circa 1 minuut tot er een deegbal vormt. Meng de fijngehakte rozemarijn met de knoflookpoeder, zout en uienpoeder. Kneed de helft van de kruiden door het deeg. Dek het deeg af met een theedoek en laat 15 minuten rijzen. Meng door de rest van het kruidenmengsel 4 eetlepels olijfolie toe en dek af. Verdeel het deeg in 12 stukken en rol tussen 2 handen de stukken deeg tot lange rolletjes van circa 20 cm. Leg ze op de bakplaat en rek ze nog wat langer tot 24 cm. Kwast ze in met de kruidenolie. Laat ze nogmaals 30 minuten afgedekt rijzen. Verwarm de oven op 195 graden. Bak de broodstengels in 15 minuten goudbruin. Laat 10 minuten in de oven afkoelen met een houten spatel tussen de ovendeur, zo worden ze lekker knapperig. Haal ze uit de oven en laat ze op een rooster verder afkoelen. Wikkel elke broodstengel met een mooie plak Serannoham. Leg ze op een mooie schaal en besprenkel ze nog wat met mooie olijfolie. Lekker met olijfjes erbij.

Ingrediënten

  • 1 pak witbroodmix van 500 gram
  • 200 ml lauw water
  • 100 ml witte wijn
  • 2 eetlepels fijngehakte rozemarijn
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl zeezout
  • 8 el olijfolie
  • 200 gram mooie plakken Serannoham
  • Extra: mengkom, keukenmachine, bakplaat en bakpapier.

Receptnummer: 2011


Reageren


Meer smakelijke recepten

Carpaccio met gekonfijte sjalotjes in rode wijn, granaatappelpitjes en rucola

Maak eerst de gekonfijte sjalotjes. Pel hiervoor de sjalotjes en snijdt ze in vieren. Smelt de boter en voeg de sjalotten, tijm en de kruidnageltjes t...

Halve Doyenné du Comice peren uit de oven gevuld met cranberries, gorgonzola en Bayonne ham

Maak eerst de cranberry compote. Doe de cranberries in een pan en voeg de suiker en sinaasappelsap toe. Laat 7 minuten koken op halfhoog vuur. Verwarm...

Krokante mini pizzaatjes van filodeeg met olijven crème en Salchichon ham

Verwarm de oven voor op 195 graden. Maak eerst de groene olijvenpasta. Doe de olijven, de in stukken gesneden lenteui, knoflook, olijfolie en chilipoe...

Spaghetti tortilla met chorizo

Kook de spaghetti klaar volgens de verpakking met de kippenbouillon tabletten en een eetlepel olie. Laat als het gaar is uitlekken in een vergiet. Ver...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18