06f8e59baa9b91af23c0723f7efdd7b81147c4ea5https://www.lekkermakkelijk.nl

Carpaccio met gekonfijte sjalotjes in rode wijn, granaatappelpitjes en rucola

Voorgerecht - Feest - 6 personen - 15 minuten

Bereiding

Maak eerst de gekonfijte sjalotjes. Pel hiervoor de sjalotjes en snijdt ze in vieren. Smelt de boter en voeg de sjalotten, tijm en de kruidnageltjes toe. Bak het 4 minuten op halfhoog vuur. Blus dan af met de rode wijn en honing en breng aan de kook. Breng het royaal op smaak met versgemalen zeezout en peper. Laat nogmaals 4 minuten stoven op laag vuur. Schep de geconfijte sjalotten in een kom en laat afkoelen. Schik de carpaccio op een mooie ovale schaal. Verdeel de gekonfijte sjalotten erover met de kaas en de pijnboompitjes uit de verpakking. Verdeel de blaadjes rucola erover en tenslotte de granaatappelpitjes.

Ingrediënten

  • 3 porties carpaccio
  • 10 sjalotjes
  • 2 eetlepels boter
  • 2 takjes tijm, de blaadjes
  • 4 kruidnageltjes
  • 150 ml rode wijn
  • 2 el honing
  • 50 gr rucola
  • 1 granaatappel
  • versgemalen zeezout en peper

Receptnummer: 2017


Reageren


Meer smakelijke recepten

Halve Doyenné du Comice peren uit de oven gevuld met cranberries, gorgonzola en Bayonne ham

Maak eerst de cranberry compote. Doe de cranberries in een pan en voeg de suiker en sinaasappelsap toe. Laat 7 minuten koken op halfhoog vuur. Verwarm...

Huisgemaakte broodstengels met rozemarijn en serannoham

Doe het broodmix in de mengkom van de keukenmachine en voeg het water, de witte wijn en 4 eetlepels van de olijfolie toe. Draai circa 1 minuut tot er ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18