0d3e50cfff7ffdd028b33659220af1e93347edbc4https://www.lekkermakkelijk.nl

Tarte tatin met spruitjes, rauwe ham en mosterd

Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 45 minuten

Bereiding

Halveer de spruitjes. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de bodem van de taartvorm met de zachte boter. Bestrijk dan met de mosterd, strooi de suiker en de plukjes rozemarijn erover. Druk nu de halve spruiten met het snijvlak naar beneden in de vorm. Leg hierop de ham. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar. Rol het uit tot een ronde lap van 30 cm. Leg de deegplak op de ham en stop het over-hangende deeg in de vorm. Bak de tarte tatin 30 minuten in het midden van de oven. Haal de tartin uit de oven. Leg er een groot bord op en keer om. Heerlijk met een sinaasappelsalade met rucola.

Ingrediënten

  • 400 gr spruiten
  • 50 gr zachte boter
  • 4 el grove mosterd
  • 3 el suiker
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 100 gr Italiaanse ham
  • 6 plakjes net ontdooide roomboter bladerdeeg
  • Extra - dichte taartvorm van circa 24 cm

Receptnummer: 2173


Reageren


Meer smakelijke recepten

Biefstuk met pasta, paddenstoelen, spruitjes en gebakken vijgen

Haal de biefstukken 1 uur van tevoren uit de koelkast. Bestrooi ze met wat peper en de fijngehakte rozemarijn. Kook de spruitjes 3 minuten voor en laa...

Hartige taart met spinazie, ham en eieren

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg (als je plakjes bladerdeeg gebruikt: stapel ze op en rol ze ...

Quiche met zalm en broccoli

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ingevette vorm van 24 cm doorsnee met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Kook de roosje...

Spruitjes met spek, cranberry’s en walnoten

Rooster in een koekenpan de walnoten in 2 eetlepels boter goudbruin en knapperig. Pas op dat ze niet aanbranden. Schep ze uit de pan. Bak nu de spekje...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18